Amy Tanin kirjat ovat oivallisia kuvauksi äidin ja tyttären välisestä suhteesta

Äidin ja tyttären välinen suhde ei ole aina välttämättä kovin helppo. Vaikka tämä suhde saattaakin olla yksi koko elämän tärkeimmistä, saattaa se ehkä hieman yllättäin sisältää myös kateuden ja katkeruuden tunteita, joita Amy Tan onnistuu niin kovin hyvin kuvailemaan.

Amy Tanin tarinat viehättävät erityisesti naisia

Amy Tanin tarinat viehättävät erityisesti naisia, mikä ei kuitenkaan estä myöskään miehiä tarttumasta näihin kirjoihin, Tarinoiden keskeisenä teemana on äidin ja tyttären välinen suhde sekä eläminen maahanmuuttajana vieraan kulttuurin keskellä ja tämän vierauden aiheuttamat tunteet. Tanin tarinoita voikin tietyllä tavalla verrata Khaled Hosseinin tarinoihin. Näissä molemmissa ihmisten väliset suhteet sekä toiseuden tunne ovat keskeisessä asemassa. Kulttuurisen identiteetin pohtiminen on ajankohtainen teema monessa monikulttuurisessa perheessä ja Amy Tanin kirjat voivat antaa oivallisia rakennuspalikoita tällaisiin pohdintoihin.

Amy Tanin kirjoissa kaikuu hänen omien kokemustensa ääni

Amy Tanin kirjoja lukiessaan ei voi välttyä ajatukselta, että tämä kirjailija tietää mistä kirjoittaa. Vaikka hänen kirjansa ovatkin kuvitteellisia, voidaan silti sanoa, että niissä kuuluu hänen omien kokemustensa ääni. Tan on itse kiinalaisten siirtolaisten tytär, joka syntyi vuonna 1952 Kaliforniassa. Amy Tanin äiti oli eronnut Kiinassa ja samalla menettänyt Amy Tanin siskojen huoltajuuden. Kun äiti pakeni maasta, joutui hän jättämään tyttärensä Kiinaan.

Kun Amy Tan vei äitinsä vuosikymmenten jälkeen vihdoinkin vierailemaan Kiinassa, oli kokemus niin lähtemätön, että Amy Tan sai tästä matkasta kimmokkeen kirjoittaa juuristaan. Hän on opiskellut yliopistotasolla kielitiedettä sekä englantia. Fiktiota hän alkoi kirjoittaa työkseen 1980-luvulla kirjoitettuaan tätä ennen työkseen liike-elämäkäyttöön suunnattuja puheita sekä muita erilaisia tekstejä.

Ihmeiden laakso on eräs Amy Tanin vaikuttavimmista teoksista

Ihmeiden laakso on teos, joka ei jätä lukijaa kylmäksi. Vaikka kirja kertookin kurtisaanien elämästä Shanghaissa ja sijoittuu 1900-luvulle. Tarina kertoo naisten elämästä kolmessa sukupolvessa. Naisten elämä ei ole helppoa, mutta silti naiset selviytyvät vaikeistakin tilanteista itseään kadottamatta. Juuri tämä on Amy Tanin tarinoiden parasta antia.

Mistä Amy Tanin kirjoja löytää?

Kirjasto on hyvä paikka lähteä metsästämään Amy Tanin kirjoja; kirjaston hyödyntäminen on ilmaista ja luontoystävällistä – kaikkia kirjoja ei välttämättä kannata ostaa kotiin, vaan niiden lainaaminen on parempi idea. Ellei Amy Tanin kirjoja löydy omasta lähikirjastosta, kannattaa kysyä, voisiko niitä tilata omaan lähikirjastoon jostakin toisesta lähellä sijaitsevasta kirjastosta.

Monista kirjakaupoista sekä verkkokaupoista löytyy Amy Tanin tuotantoa. Ehkä helpointa kirjoja on etsiä juurikin netin kautta, koska verkossa on mahdollista selata monen kaupan valikoimat hetkessä. Samalla verkosta löytyy tietoa erilaisista vaihtoehdoista. Myös kirjojen hintatietojen vertailu on helppoa ja näppärää. Verkkokauppojen toimitustavat ovat yleensä joustavat ja asiakas saa kirjat näppärästi suoraan kotiin tai lähimpään postin toimipisteeseeen omasta fyysisestä sijainnista riippumatta. Ei olekaan ihme, että moni kirjafriikki suosii nykyään verkkokauppoja ja kivijalkakirjakaupat ovat vähenemään päin. Kirjakauppa onkin alkanut siirtyä yhä enenevässä määrin juurikin nettiin. Enää syrjäseuduillakaan asuvien ei tarvitse tyytyä lähiseutujensa suppeisiin kirjavalikoimiin, koska verkko tuo valtavan kirjavalikoiman muutaman painalluksen päähän.

Amy Tanin teoksia löytyy myös e-kirjoina, jotka ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi matkoille mukaan otettaviksi. E-kirjat kulkevat näppärästi mukana kännykän tai muun älylaitteen mukana eikä mukana enää välttämättä tarvitse raahata suurta määrää kirjoja voidakseen nauttia useamman opuksen loman aikana. Lentoyhtiöiden matkatavaroille asettamat painorajoitukset ovat melko tiukat, minkä vuoksi kirjojen kuljettaminen sähköisessä muodossa on oivallinen vaihtoehto. Näin voit nauttia hyvästä lukemisesta myös vaikkapa riippukeinussa Välimeren rannalla.