Kauneimmat kirjasimet kirjoille

On tiedettä valita parhaat kirjasimet kirjoille, usko tai älä. Harkitse kaikkia paikkoja, joissa näet kirjoituksia näinä päivinä. Melkein jokainen minuutti päivästä kuluu lukemiseen, olipa se sitten puhelimesta, tietokoneen näytöltä, kirjasta, mainoksesta, lehdestä tai ruokalistasta. Ja suosikkiravintolasi menun lisäksi fontin valintaa on mietitty paljon.

On kaksi tärkeintä syytä olla huolissaan parhaista kirjasimista kirjoille tai muulle luettavalle. Ne ovat seuraavat:

Luettavuus Kyky pysyä “viestissä”.

Käymme läpi jokaista näistä syistä yksityiskohtaisesti sekä parhaita kirjasimia leipätekstille ja otsikoille. Sitten, jos muotoilet kirjan itse, keskustelemme siitä, mistä saa kirjasimia.

Luettavuus

Se visuaalisen mukavuuden aste, jonka ihminen tuntee lukiessaan pitkiä kohtia tai pitkään, on luettavuus. Luettavuus tai se, kuinka helposti yksi kirjain voidaan erottaa toisesta, on luettavuuden tekijä.

Serif-fontit ovat helpompia lukea, joten ne ovat suositeltavia kirjan rungossa. Koristeellinen viiva, joka täydentää kirjeen jokaisen pään, tunnetaan nimellä “serif” (ajattele Times Romania). Serif-fontit ovat helppolukuisia kuin sans-serif-kirjasimia, koska viiva ohjaa silmän kirjaimesta toiseen. Serifit auttavat yhdistämään tekstin, mikä helpottaa silmän siirtymistä nuotista toiseen ja nopeuttaa pitkien tekstiosien läpi.

Termi “sans serif” viittaa kirjasimiin, joissa ei ole koristeellista kukoistusta (ajattele Helveticaa tai Araliaa). Sans serif -tekstin rivin lukeminen on uuvuttavaa. Tämän seurauksena sans-serif-fontteja tulisi käyttää vain otsikoissa tai muissa rajoitetuissa sovelluksissa. Toisaalta, kuinka monta kirjaa olet nähnyt sans-serif-fontilla pääosassa, koska kirjoittaja piti siitä parempana?

Yksi luettavuutta parantavista ladontatavoitteista on kirjasinten valinta.

Olla “samalla sivulla”

Mikä on viesti, jonka kirjasi yrittää välittää? Mitä haluat lukijan tuntevan, kun hän lopettaa lukemisen?

Kirjoittaja pitää tekstin näyttävän kutsuvalta ja kutsuvalta ja olevan luettavaa. Muita viestejä, kuten salaperäisiä, romanttisia, iloisia, mullistavia, asiallisia ja paljon muuta, voi esiintyä kirjan genrestä ja aiheesta riippuen.

Kirjasintyyppi on tärkeä osa viestiä sekä painetuissa että digitaalisissa kirjoissa. Ennen kuin valitset tekstin fontin, kirjan suunnittelijat tutkivat käsikirjoituksen saadakseen käsityksen kirjoituksen sävystä. Kirjan oikea tekstin fontti voi vahvistaa kirjoittajan viestiä. Lukija ei todennäköisesti huomaa, sopiiko se hyvin; lukeminen tuntuu luonnolliselta ja “virtaukselta”. Väärä kirjasintyyppi voi toisaalta olla hämmentävä.

Kuvittele kirja, jossa leipäteksti on Helvetica ja jonka tavoitteena on herättää lukijan tunteita. Mikä lumimyrsky! Lukija kokee viestin olevan väärä, mutta hänellä ei todennäköisesti ole aavistustakaan miksi. Näistä syistä yritykset investoivat niin paljon rahaa painettujen mainosten saamiseen “oikeisiin” varmistaen, että ne välittävät viestin, joka houkuttelee asiakkaat ostamaan.

Parhaat leipätekstifontit

Kuten näette, painokoneen keksimisen jälkeen kirjasinsuunnittelijat olivat tietoisia luettavuuden tärkeydestä. Nykyään käyttämämme fontit on enimmäkseen luotu 1300- ja 1600-luvuilla tai perustuivat tähän tyyliin.

Caslon viittaa kirjasinperheeseen, jonka englanninkielinen kaivertaja William Caslon I loi vuonna 1722. Sitä käytettiin laajalti koko Britannian valtakunnassa ja Amerikan siirtomaissa, ja sitä käytettiin jopa itsenäisyysjulistuksen laatimiseen! Caslon on edelleen yksi laajimmin käytetyistä fonteista nykyään, ja sillä on lukuisia muunnelmia, versioita ja tulkintoja. Tämä fontti välittää kutsuvan ja luettavan merkityksen, kun sitä käytetään leipätekstissä, ja siinä on inhimillinen kosketus, lämpöä ja tuttua. Caslon on hyvä valinta historiallisiin romaaneihin ja kaikkiin tilanteisiin, jotka vaativat vankkaa ja luotettavaa tunnetta.

Muita huomioitavia fontteja ovat:

Garamond on suosittu kirjasinlaji, jonka loi 1500-luvulla pariisilainen kaivertaja Claude Garamond.

Jenson – Vanhempi kirjasin, Jenson, luotiin erityisesti Adobe Systemsille, mutta se perustuu Nicolas Jensonin Venetsiassa noin 1470 tienoilla leikkaamaan tekstipintaan. Jenson on hyvin luettava kirjasintyyppi.

Minion – Kuten muutkin luettavat kirjasimet, Minion luotiin vuonna 1990 Adobe Systemsille ja perustuu klassiseen kirjasintyyliin.

Palatino – Tämä vuoden 1949 kirjasin on suunniteltu ensisijaisesti otsikoille ja lyhyille tekstiriveille, kuten mainoksille, kutsuille ja vastaaville. Siitä tuli kuitenkin kuuluisa kirjateksteistä, ja sitä muokattiin luettavammaksi.

Otsikoissa, lukujen otsikoissa ja muissa sovelluksissa käytettävät fontit

Vaikka sans-serif-fontteja tulisi käyttää vain nimikkeissä ja otsikoissa, sinun ei tarvitse käyttää niitä yksinomaan. Sinulla on tässä vähän pelivaraa.

Voit käyttää erilaisia ​​sans-serif-fontteja otsikoissa; joskus serif-fontilla on täydentävä sans-serif-fontti. Voit myös käyttää lihavoitumpaa versiota runkosisällössä käytetystä serif-kirjasimesta.

Taivas on luvun otsikoiden loppu, kunhan ne ovat luettavissa ja osuvat sisältöön. Monet kirjoitusfontit ovat liian koristeellisia luettavaksi, joten ne eivät aina ole paras valinta lukujen otsikoiksi. Vältä kirjasimia, joita voidaan kuvata kliseisiksi, kuten Comic Sans ja Papyrus. Tarvitset myös fontin, joka on vähintään puolilihavoitu, jotta se erottuu sivulla.

Kuvien, taulukoiden ja kuvien numeroiden ja otsikoiden tulee olla teräviä, puhtaita, sans-serif-fontteja.

Sivupalkkien ja huomautusten tulee olla eri kirjasimilla kuin runko – muunnelma sans-serif-fontista, jota käytetään kuvien otsikoissa, on hyvä vaihtoehto. Kutsutekstit ja sivupalkit tulee erottaa viivalla, koristeelliset lainausmerkit, kukoistavat ja jättää runsaasti tyhjää tilaa.

Mitä ottaa huomioon fonttia valittaessa

Kuinka valitset kaikista näistä vaihtoehdoista parhaat kirjasimet kirjallesi?

Mieti kirjasi viestiä ja ääntä kuin olisit kirjasuunnittelija. Tee muutama esimerkkisivu eri fonteilla jokaiselle.

Jos haluat vertailla kirjasimia verkossa, suosittelen menemään osoitteeseen MyFonts.com. Voit kokeilla fontteja ennen niiden ostamista tällä sivustolla. Kirjoita etsimäsi fontin nimi sivun yläosan hakukenttään. Kirjoita sitten esimerkkiteksti Kirjoita oma tekstisi -kenttään.

Käytä yhtä kirjasinperhettä tekstissä (eli pääkirjasin sekä lihavoitu tai puolilihavoitu versio ja kursivoitu versio) ja nimikkeissä sans-serif-fontti. Voit valita vastaavan fontin lukujen otsikoille, mutta sen pitäisi olla! Lihavointi, kursivointi ja alleviivaukset sekä liian monien fonttien käyttö huutavat “amatööri!” Säilytä ammattimainen käytös pitämällä asiat yksinkertaisina.

Kun käsittelemme lihavointia, kursivointia ja alleviivausta, sanojen alleviivaus kirjassa on harvinainen tapaus. Lihavoinnin käyttö tulisi rajoittaa otsikoihin, ja kursivoitua voidaan käyttää korostukseen (esimerkiksi tunteiden lisäämiseen lausuntoon), vieraisiin sanoihin, julkaisujen otsikoihin ja niin edelleen.

Fontit: Kuinka saada ne

Fontit voivat olla kalliita! Työskentely kirjasuunnittelijan kanssa, jolla on käytössään erilaisia ​​kirjasimia, on yksi tapa välttää nämä kustannukset.

Tässä on muutamia ohjeita, jos muotoilet kirjaasi itse:

Ilmaisten fonttien lataamista tulee välttää. Se ei ole vain mahdollista, että tartutat tietokoneesi viruksilla, vaan se on myös laitonta. Ilmaiset kirjasimet, kuten Googlen tarjoamat, on tarkoitettu käytettäväksi verkkosivustoilla ja muissa digitaalisissa sovelluksissa. Näitä fontteja kutsutaan verkkofonteiksi, ja niiden laatu ei ole ihanteellinen tulostukseen. Googlesta et löydä parhaita kirjasimia!
Jotta voit käyttää lihavointia ja kursivoitua, sinun on ostettava koko fonttiperhe. Voit vahvistaa ja alleviivata mitä tahansa sisältöriviä Wordissa; Se on kuitenkin eri asia ohjelmistoissa, jotka on suunniteltu erityisesti tulostussuunnitteluun, kuten Adobe InDesign. Jokainen kirjasimen versio on fyysisesti erilainen, kuten vaalea, tavallinen, puolilihavoitu, lihavoitu ja musta. Et voi lihavoida mitään, ellet osta fontin lihavoitua versiota!
Saatat ihmetellä, miksi et voi käyttää vain Wordin mukana tulevia fontteja: Times New Roman, Arial, Helvetica, Calibri ja Cambria ovat vain muutamia saatavilla olevista fonteista. Jos aiot muotoilla kirjasi Wordissa, voit noudattaa perussääntöjä, jotka koskevat serif-kirjasimen käyttöä tekstiosassa ja sans-serif-kirjasinta otsikoissa ja otsikoissa.