Kirjasi itsejulkaisun edut ja haitat

Kun itsenäiset kirjailijat saavat ensimmäisen kirjansa valmiiksi, he painivat usein päätöksen kanssa, lähtevätkö itse kustantamaan vai kokeilemaan onneaan perinteisten kustantajien kanssa. Uusien tekijöiden tulee pohtia näitä etuja ja haittoja valitessaan oman ja perinteisen julkaisun välillä.

Itsejulkaisu: mitä se on?

Omakustantaminen on käytäntöä, jossa kirjailija hoitaa itsenäisesti tai omilla varoillaan kaikki julkaisuprosessin osa-alueet, mukaan lukien painatuksen, editoinnin, oikolukemisen, muotoilun, kansisuunnittelun ja kirjan mainostamisen. Tämä onnistuu ilman virallisen kustantajan tai kustannusyhtiön apua.

Kustannustoiminnan kehitys

Sinun tulee olla tietoinen siitä, että kirjoittajat eivät aina pystyneet julkaisemaan itse kirjaa nyt, kun olet perehtynyt termiin.

Tehdään pieni matka julkaisuhistorian läpi ymmärtääksemme paremmin, kuinka itsejulkaiseminen muuttaa nykykirjailijan polkua.

Aloita pohtimalla kirjallisuuden ja tarinankerronnan tehtävää nyky-yhteiskunnassa sekä niiden merkitystä ihmiskunnan historiassa ja kulttuurissa.

Kerromme tarinoita tiedon jakamiseksi edelleen, kuten olemme tehneet ihmiskunnan aamusta lähtien. Tarinoiden kertomisen arvo ei ole muuttunut, mutta tapa, jolla kerromme niitä, on muuttunut.

perinteisen julkaisutoiminnan alusta

Painokone, joka oli vallankumouksellinen laite kirjallisuuden laajalle levittämiselle, keksittiin vuonna 1440. Sen seurauksena syntyi perinteinen julkaisuala sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Perinteiset kustantajat ovat perinteisesti ostaneet tekijöiltä tiettyjä oikeuksia julkaistakseen teoksen menneisyydessä ja jopa nyt.

Perinteiset kustantajat toimivat “portinvartijana” ja valitsivat lopulta, mitkä kirjat levitettäisiin laajalti ja mitkä eivät, mikä vei tarinankertojalta vallan.

Mutta sitten alkoi digitaalinen vallankumous. Internet muutti monia yrityksiä, mukaan lukien julkaisutoimintaa, kuten se teki monilla yhteiskuntamme osa-alueilla.