Lukemisen ilo

Lukeminen … yksi tärkeimmistä taidoista. Lukeminen vaikuttaa melkein kaikkiin elämämme osa-alueisiin, ja vanhemmat sekä koko yhteiskunta haluavat lasten oppia lukemisesta iloa ja tyydytystä.

Lukeminen … yksi tärkeimmistä taidoista. Lukeminen vaikuttaa lähes kaikkiin elämämme osa-alueisiin, ja vanhemmat sekä koko yhteiskunta ovat innokkaita lapsilleen oppimaan lukemaan sen tuomaa iloa ja tyydytystä. Mutta miten?

Lukemisen ilo saavutetaan yleensä, kun lapset ovat hyvin pieniä.

Siihen mennessä, kun he tulevat peruskouluun, he joko haluavat lukea tai pitävät sitä vakavana työvoimana. Siksi heidän elämänsä rikastamisen on aloitettava syntymästä.

Kun lapset ovat pieniä, he kaipaavat vanhempiensa kanssa vietettyä aikaa. He ovat valmiita tekemään melkein mitä tahansa, myös lukemista. Tee lukemisesta osa jokapäiväistä elämääsi. Varaa puoli tuntia, yleensä ennen nukkumaanmenoa, omistaaksesi lukemiseen ja lasten kanssa vietettyyn aikaan. Tee heille tämä lahjaksi.

Iltarutiini voi olla jotain niin yksinkertaista kuin:

“Jos haluat aikaa lukemiseen, sinun on käytettävä pyjamaasi ja hampaita harjattuina kello 19.30 mennessä.” Jos he viivästyvät sänkyyn valmistautumisessa, lyhennä lukuaikaa. Aika, jonka he viettävät kanssasi, on heille arvokkaampaa kuin sanat kuvaavat. Jos he menettävät osan tuosta ajasta, he asettavat etusijalle aikansa jakamisen välttääksesi lukemisajan menettämistä! Tämä asettaa heidän mielentuntonsa tekemään lukemisesta etusijalle! Heidän mielestään lukeminen korreloi onnellisten muistojen kanssa.

Kun lapset kasvavat hieman vanhemmiksi ja alkavat lukea yksin, istu lasten kanssa, kun he lukevat ääneen tai lukevat suosikkivalikoiman heille osan ajasta. Kun he lukevat yksin, lue yksi kirjoistasi. Näytä heille, että lukeminen on jotain, jota teet myös huvin vuoksi.

Yhteisen ajan jakaminen, tarinoiden lukeminen yhdessä ja heille osoittaminen, että lukeminen on hiljaista toimintaa, joka on täynnä lahjoja, antaa heille rakkauden lukemiseen. Lasten kanssa lukeminen on ehdottomasti laadukasta perheaikaa. Rakenna nuo siteet vahvemmiksi ja nauti lastesi lukemisesta.