Lukemisen voima


Lukeminen lapsellesi nuorena on yksi … työkaluista … hänen mielelleen ja … elinikäiselle rakkaudelle … Hyvän kirjan lukeminen antaa lapsellesi mahdollisuuden matkustaa varjoisiin paikkoihin.

Lapsellesi lukeminen nuorena on yksi tehokkaimmista välineistä hänen mielensä laajentamiseen ja elinikäisen rakkauden oppimiseen. Hyvän kirjan lukeminen antaa lapsellesi mahdollisuuden matkustaa paikkoihin, joita hän ei ole koskaan tavannut, tavata ihmisiä, joita hän ei ole koskaan tavannut, ja kehittää ymmärrystä siitä, miten käsitellä erilaisia ​​fyysisiä ja emotionaalisia tilanteita.
Lapsellesi lukeminen auttaa myös kehittämään emotionaalisia yhteyksiä. Onko sinulla hala sylissäsi, lepäävät hänen kanssaan, kun hän siksak nukkua, tai lukee hänet, kun hän odottaa ruokaa ravintolassa, olet yhteydessä. Lukeminen lapsellesi varhaisesta iästä auttaa myös häntä menestymään koulussa. Lukeminen ääneen auttaa häntä oppimaan kielen ja tuntemaan sanat. Lukeminen on perusta käsitteellisen tiedon ymmärtämisen kehittämiselle ja sytyttää mielikuvituksen!


Lapsesi ei ole koskaan nuori lukemiseen. Suoraan sanottuna sinun tulisi alkaa lukea lapsellesi kohdussa. Toistaiseksi käytä lukemista keinona tutustuttaa vauva äänesi kanssa. Jos kaksi vanhempaa lukevat vuorotellen, se on vielä parempi. Kuvittele, ennen vauvan syntymää lukutoiminto auttoi sinua muodostamaan yhteyden ja voisi auttaa vanhempia palaamaan toisiinsa.

Kun lapsesi syntyy, seikkailu alkaa. Vauvan “helpon” vaiheen aikana, jolloin lapsesi ei pysty tutkimaan fyysisesti maailmaa, lukeminen lapsellesi auttaa häntä tuntemaan rakkautensa ja lohdutuksen. Valehtelemalla käsivarrellasi suosikkikuvakirjan kanssa vauva näyttää aluksi tietämättömältä mitä tapahtuu.

Mutta onko hän?


Kun tyttäreni olivat vauvoja, luin sarjan kuvakirjoja nimeltä Stephen Cartwrightin “Löydä” -taulukirjat. Näillä kirjoilla on eläviä piirroksia, mutta ei sanoja. Jokaisessa kirjassa lapsia ja eläimiä sisältävien kuvasarjojen johdosta pyydetään lapsia löytämään porsaat, ankka, nallet, pennut, linnut tai kissanpennut. Kun tyttäreni olivat hyvin pieniä, pidin kirjoja heidän edessään ja kun heidän päänsä heilui, kysyin: “Ceiley, missä lintu on.” Tietysti ei vastausta, joten näytän sinulle missä lintu on, ja niin tehdessäni piirrän kuvan ja laitan sen kontekstiin. Muutaman kuukauden ajan otin kirjan pois ja kysyin: “Missä porsaat ovat!” Eräänä päivänä tapahtui mielenkiintoinen asia.

Kun esitin maagisen kysymyksen, tyttäreni nosti rasvaisen sormen ja osoitti porsaalle. Ymmärtääkö hän, mitä olen sanonut koko tämän ajan? En ehkä koskaan tiedä, mutta yksi asia on varma, ennen vuoden ikää hän tiesi, mitä porsas tarkoitti, mitä sana “löytää” tarkoitti, ja hän käytti hämmästyttäviä aivojaan kertomaan sormelleen osoittamaan sian kuvaa . Kaikki siksi, että luin kirjoja. Hänen mielensä on todellakin tyhjä pöytä, jolle voin tehdä vaikutuksia ideoihin ja käsitteisiin.


Lapsellesi lukemisesta on tultava toinen luonne.

Milloin tahansa, missä tahansa on mahdollisuus lukea lapsellesi. Kiireisillä pikkulasten päivillä kirjat voivat olla hengenpelastaja julkisessa paikassa. Jos joudut jonottamaan pankkiin, tartu kirjapussiin mielenkiintoisten kirjojen kanssa, joista lapsesi nauttii. Ennen kuin he murehtivat, nosta kirja ja aloita lukeminen. Kyllä, on erittäin vaikea lukea lapsellesi, kun pidät sitä ja seisot samanaikaisesti! Sen sijaan laita hänet rattaisiin ja kumartua. Kun luet lapsellesi, hyödynnät aikaasi arvokkaasti. Taivuttamalla pääset alas tasolle. Lukemalla laajennat hänen tietämystään ja kasvatat neuroneja. Ota odotusaikasi, lue se!


Lukeminen odottaessa toimii myös hyvin, jos sinulla on useita lapsia mukanasi. Vaikka tyttäreni ovat 11- ja 6-vuotiaita, vanhin tyttäreni nojaa silti taaksepäin ja lukee nuorimmilleni lukemani kirjat huolimatta siitä, että hänellä on oma Harry Potter- ja Manga-kirjojen säilytys. Tärkeintä on, että tekemällä lukemisesta osa lapsesi päivittäistä kokemusta hän odottaa lukemisen olevan normi.


Jos et ole lukija etkä pidä lukemisesta, sinulla on suuri este voitettava. Jos et pidä lukemisesta ja / tai et ole kasvanut lukemasta kotona, sinun on hyvin vaikea tottua lukemiseen. Ole hyvä, älä anna tämän estää sinua! Ihmisenä olemisen hieno asia on, että voit muuttaa milloin tahansa. Aloita hitaasti