Vinkkejä ja vihjeitä oman kirjan julkaisemiseen

Moderni tekniikka on tehnyt itsejulkaisemisesta erinomaisen tavan ensimmäistä kertaa kirjoittajille murtautua teollisuuteen. Lue tämä artikkeli oppiaksesi vinkkejä ja vihjeitä, joilla voit maksimoida ensimmäisen kirjan vaikutuksen.

Kirjailijaksi tuleminen tapahtuu kerran elämässä.

Heti kun julkaiset ensimmäisen kirjan, olet ikuisesti enemmän kirjailija. Riippumatta siitä, kuinka monta uutta kirjaa kirjoitat, etiketti ei koskaan muutu. Mielenkiintoista on, että saat saman nimityksen riippumatta siitä, onko kirjasi julkaissut yksi alan jättiläisistä, kuten Penguin tai Random House, tai julkaisitko sen itse. Ja koska itsejulkaisuprosessi on paljon helpompaa kuin saada joku alan jättiläisistä hyväksymään kirjaehdotuksesi, suosittelen, että teet ensimmäisen itse.

Yksi temppu tähän prosessiin on rekisteröidä kuvitteellinen yritysnimi, joka kuulostaa kustantamolta, ja käyttää tätä nimeä kirjan tekijänoikeuksien haltijana. Julkaiset edelleen omaa kirjaasi, mutta näyttää siltä, ​​että käytät todellista kustantajayritystä lisäämällä uskottavuutta lopputuotteeseen. Ajattelen nimen, joka kuulostaa upealta, ja käytän sitä. Tämä harjoitus maksaa sinulle noin 50 dollaria, mutta se todella lisää loppua.

Itse asiassa on tuhansia pienempiä itsenäisiä kustantajayrityksiä, eikä kukaan maailmassa tunne niitä kaikkia. Syy sanoa, että kuvitteellisen yritysnimesi ei tarvitse olla tunnustettu nimi, kuten Penguin tai McGraw Hill. Se voi olla eri nimi, josta kukaan ei ollut ennen kuullut. Merkitystä on, että kirja näyttää olevan laillisen kustantamon julkaisema ja että heillä on tekijänoikeudet.

Haluatko kirjailijaksi?

Oman kirjan itse julkaisemisen ilmeinen etu on, että kenenkään ei tarvitse tukea vaivaa. Muiden kustantajien kanssa sinun on lähetettävä ehdotus ja annettava toisen henkilön sanoa kyllä ​​tai ei. Itsejulkaisemalla sinulla on täysi harkintavalta omasta työstäsi. Haittapuoli on, että saatat päätyä julkaisemaan huonosti kirjoitettuja tai huonosti muokattuja teoksia. Mutta ylöspäin on, että kukaan ei voi sanoa ei sinulle.

Ansaitset myös enemmän rahaa kustakin yksittäisestä kirjasta, kun julkaiset itse. Jos käytät perinteistä kustantajaa, voit ansaita vain dollarin tai vähemmän kustakin myydystä kirjasta. Loput menevät eri avustajille prosessin, todellisten painokustannusten ja vähittäiskaupan jakeluun. Itsejulkaisun avulla ainoa avustaja olet sinä ja lopputuloksena saat paljon suuremman osan myyntihinnasta.

On huomattava, että suurin osa tänään julkaistuista kirjoista on itse kustantamia. On myös huomattava, että suurinta osaa näistä kirjoista myytiin alle 30 kappaletta. Onneksi painotekniikka on ottanut joitain harppauksia eteenpäin viime vuosina, ja voit tilata kirjat yksitellen, jolloin alkuperäisen painamisen ennakkomaksut ovat menneisyyttä. Hyödyt kuitenkin paljon enemmän, jos myyt useita kopioita.

Kirjan markkinointi on tietysti sinun oma vastuusi, ja Tactical Execution tarjoaa monia toteutusratkaisuja, jotka voivat auttaa sinua saamaan uutisia ja herättämään kiinnostusta. Ratkaisut vaihtelevat offline-strategioista, kuten työpajat ja lehdistötiedotteet, online-strategioihin, kuten artikkelimarkkinointi ja sosiaalinen kirjanmerkki. Vieraile verkkosivustolla saadaksesi kaikki siellä olevat ilmaiset resurssit.