Itse julkaistujen kirjojen hankkiminen kirjastoista

Monilla kirjoittajilla on vääriä käsityksiä kirjastoista. Olen puhunut useiden kirjailijoiden kanssa, jotka vastustavat kirjojensa pitämistä kirjastoissa eivätkä aio lahjoittaa kopioita. Vastarinta johtuu pelosta, että ihmiset katsovat kirjojaan ilmaiseksi ja vahingoittavat siten kirjakauppaa. Muut kirjoittajat eivät välitä kirjastoista, koska he uskovat, että kirjastot eivät hyväksy itse julkaistuja kirjoja, eivätkä he halua kiistellä stereotyyppisesti nuhtelevien kirjastonhoitajien kanssa.

Näihin väärinkäsityksiin perustuva toiminta johtaa itse asiassa kirjojen myynnin menetykseen. Kirjan pitäminen kirjaston kokoelmissa on yksi parhaista asioista, joita kirjailija voi tehdä. Kirjastossa olemisesta on monia etuja, mutta ennen kuin tekijät voivat hyödyntää näitä etuja, heidän on saatava kirjastot panemaan kirjojaan hyllyille.

Yhteistyö julkisten kirjastojen kanssa

Joten miten saat kirjan kirjastoon? Helpoin tapa on lahjoittaa kirja paikalliseen julkiseen kirjastoon. En ole vielä tavannut julkista kirjastoa, joka ei lisäisi lahjoitettua kirjaa kokoelmaansa edellyttäen, että lahjoitus tehtiin oikeiden kanavien kautta. Toki voi olla joitain poikkeuksia, koska kirjastoilla, niin suurilla kuin ne usein ovat, on vain vähän hyllytilaa, joten niiden on varmistettava, että heidän kantajansa lukevat heidän kirjansa. Jos kuitenkin saat kirjan hyllylle, olet ottanut suuren askeleen kohti kirjan markkinointia potentiaalisille asiakkaille.

Avain kirjan lahjoittamiseen on löytää oikea kirjastonhoitaja hyväksymään se. Älä vain mene levikkipöydälle ja sano: “Tässä on kokoelman kirja.” Kiertopöydässä oleva henkilö ei yleensä ole se, joka tekee päätöksiä siitä, mitä kirjoja hyllyille tulee. Hän saattaa vain lisätä kirjan lahjoitettujen kirjojen pinoon, joista monet päätyvät kirjaston kirjakauppaan kerätäkseen rahaa kirjastolle. Soita sen sijaan kirjastoon ja pyydä puhua kokoelmista vastaavan kirjastonhoitajan kanssa. Tämä henkilö on vastuussa kirjojen ostamisesta ja siitä, mitä kirjoja hyllyille tulee. Ole valmis antamaan henkilölle tietoja kirjastasi ja tarjoutumaan pysähtymään tai lähettämään henkilölle kirjan kansikuva. Jos olet kohtelias ja ammattitaitoinen, tämä kirjastonhoitaja voi olla jalkasi kirjaston ovelle.

Ilman painostusta pyydä hieman julkisuutta, kun kirjastonhoitaja suostuu hyväksymään kirjasi. Jos kirjasto sijaitsee pienessä kaupungissa, sillä voi olla hyvät yhteydet paikalliseen mediaan. Tiedän yhden kirjaston, joka ottaa jopa valokuvia kirjoja lahjoittavista kirjailijoista ja lähettää ne paikallislehdelle julkaistavaksi; Tämä lisää julkisuutta ja antaa ihmisten tietää, että kirja on kirjastossa. Ainakin kirjastot julkaisevat usein uutiskirjeissään, verkkosivuillaan, paikallislehdessä tai paikallisessa televisiokanavassa äskettäin kokoelmiinsa lisättyjä kirjoja. Muista, että kaikki eivät voi lukea samaa kirjaa samanaikaisesti. Jos kirjan odotuslista alkaa, kirjasto haluaa ostaa lisää kirjoja. (Älä t epäröi pyytää kaikkia ystäviäsi menemään kirjastoon ja pyytämään kirjaasi, jotta odotuslista kasvaa). Ja mitä pidempi odotuslista on, sitä todennäköisemmin ihmiset eivät odota vaan menevät ostamaan kirjasi.

Kun kirja on kirjastossa, se luetteloidaan, ja kun se on luetteloitu, se saattaa päätyä WorldCat.org -luetteloon. WorldCat on maailman suurin kirjastojen sisällön ja palvelujen verkosto. WorldCatiin kuuluvat kirjastot tarjoavat pääsyn resursseihinsa, joiden avulla ihmiset ympäri maailmaa voivat löytää kirjasi verkossa. Nämä kirjat ovat myös lainattavissa kirjastojen välillä, joten jos kirjasto on New Hampshiressa, joku Texasissa voi pyytää kirjan ja pystyä lukemaan sen.

Joten alkaen omasta paikallisesta julkisesta kirjastostasi voit tehdä kirjasi saataville valtakunnallisesti ja jopa maailmanlaajuisesti. Mutta kirjan saaminen kirjastoon ei ole lopputulos. Nyt kun se on kirjastossa, kerro ihmisille, että se on siellä. Tämä on tilaisuutesi tehdä pientä sissimarkkinointia. Tunnen yhden kirjailijan, joka aina, kun hän menee kirjastoon, etsii kirjaansa kirjaston tietokoneelta ja jättää sitten näytön ylöspäin, jossa on kirja, jotta seuraava käyttäjä näkee sen. Hän myös etsii kirjaansa hyllyltä, ja jos sitä ei ole tarkistettu, hän vetää sen tuuman tai kaksi hyllystä niin, että se erottuu, tai jopa kohdata sen ulospäin, jotta ihmiset näkevät sen.

Jos ihmiset allekirjoituksissa tai kirjamessuilla kysyvät, onko kirjasi kirjastossa, kerro siitä. Tiedän monia kirjailijoita, jotka ovat saaneet ihmiset ostamaan kirjojaan sen jälkeen, kun ne on luettu kirjastossa vain siksi, että he rakastivat kirjaa niin paljon, että halusivat omistaa sen tai halusivat antaa kopioita lahjaksi.

Lisäksi nyt, kun jalka on kirjaston ovella, voit jatkaa verkostoitumista. Lopulta kaikki kirjastonhoitajat voivat tutustua sinuun. Kun lähdet katsomaan kirjoja levityspöydältä, he tapaavat sinut mielellään ja saattavat sanoa: “Voi, sinä olet kirjoittaja. Meillä on paljon ihmisiä, jotka katsovat kirjaasi.” Se on hyvä tapa selvittää, kuinka suosittu kirjasi on, ja saada kirjastonhoitajat muistamaan sinut.

Muista olla mukana kirjastossa. Kirjastot muuttuvat nykyään yhteisökeskuksiksi. He tekevät aina erityistä ohjelmointia suojelijoilleen. Tarjoa puhua. Apua konferenssiin. Lahjoita aikaa kirjojen myynnin tukemiseen. Mitä tahansa voit tehdä tutustuaksesi kirjaston henkilökuntaan, hyödyttää sinua. Tunnen monia kirjailijoita, joita kirjasto kutsuu jatkuvasti järjestämään tapahtumia, neuvomaan tai auttamaan heitä ohjelmoinnissa. Avustamalla kirjastotapahtumissa kirjoittajat tulevat tunnetuksi yhteisössä. Vapaaehtoisena oleminen saattaa myös saada kirjaston valmiiksi maksamaan sinulle takaisin järjestämällä toisen kirjan julkaisujuhlat. Vaikka järjestät tapahtumia muissa paikoissa, kirjasto on usein valmis asettamaan julisteita tapahtumaa varten-ajattele kuinka monta satoa tai tuhansia ihmisiä käy kirjastossa päivittäin, jotka saattavat nähdä nämä julisteet.

Haaraudu paikallisen kirjaston lisäksi muihin osavaltion kirjastoihin. Ensin saatat vierailla naapurikaupunkien kirjastoissa ja sitten laskea säteesi seuraavaan lääniin. Voit antaa paikallisten kirjastonhoitajien nimet muiden kaupunkien kirjastonhoitajille. Useimmat kirjastonhoitajat tuntevat toisensa omassa maakunnassaan tai osavaltiossaan, joten jos sinulla on kirjastoviittauksia, muut kirjastot haluavat todennäköisemmin isännöidä sinua kirjan allekirjoittamiseen tai keskusteluun ja ostaa kirjasi omille kokoelmilleen.

Erikoiskirjastot

Julkisen kirjaston lisäksi on olemassa monia muita kirjastoja, joiden hyllyt olisivat hyvä koti kirjailijan kirjalle.

Useimmilla osavaltioilla on omat valtion kirjastot. Tunnen esimerkiksi yhden kirjailijan, joka lähetti kopioita kirjastaan ​​Michiganin kirjastoon. Tuloksena oli, ilman hänen pyyntöään, että hän päätyi esitteeseen Michiganin kirjaston esitteeseen, joka jaettiin koko maan kirjastoille ja jossa oli Ylä -Michiganin kirjoittajia.

Kaupungissasi saattaa olla kirjasto näkövammaisille, jotka olisivat kiinnostuneita kirjoistasi-vaikka sinulla ei olisi varsinaista äänikirjaa, monet uusista lukijoista, kuten Kindle, lukevat kirjoja ääneen ihmisille, joten anna Tällaiset kirjastot tietävät, että kirjasi on saatavana sähköisessä tai äänimuodossa.

Yliopistokirjastot saattavat olla erikoisempia kuin paikalliset kirjastot, kun kyse on itse julkaistujen kirjojen ottamisesta, mutta jos olet käynyt kyseisen yliopiston englanninkielisen koulutusohjelman tai työskennellyt avustajana kirjastossa opiskeluaikana tai työskennellyt yliopistossa paikallinen sanomalehti-mitä teit opiskelijana-katso, onko sinulla yhteyksiä, jotka voivat auttaa sinua. Missä tahansa olitkin alumni, käytä sitä hyväksesi saadaksesi kirjan yliopiston kirjastoon ja myös järjestämään tapahtumia kampuksella.

Jos kirjasi on ikään sopiva, keskustele paikallisten koulukirjastojen kirjastonhoitajien kanssa, joko peruskoulusta, yläasteesta tai lukiosta. Monet koulut rakastavat kirjailijavierailuja, ja kirjasi aiheesta riippuen he saattavat pyytää sinua keskustelemaan oppilaiden kanssa kirjoittajasta tai kirjan aiheesta.

Onko lähelläsi kotiseutumuseo? Lahjoita sitten kopio kirjastasi sen tutkimuskirjastoon-sukupolvet tästä lähtien, ihmiset saattavat olla kiinnostuneita kaupungissa asuneesta paikallisesta kirjailijasta, ja jos olet kirjoittanut paikallishistorian kirjan, sitä parempi. Tiedän yhden kirjailijan, jonka paikallishistoriallista kirjaa tutkijakirjastonhoitajat käyttävät säännöllisesti resurssina, jota he näyttävät suojelijoilleen, ja monet heistä sitten ostavat kirjan, koska he voivat käyttää sitä muuten vain tutkimuskirjastossa.

Monilla organisaatioilla ja keskuksilla on kirjastoja-paikallisesta seniorikeskuksesta kirkkoihin. Ne ovat kaikki mahdollisuuksia saada kirjasi myös kokoelmiinsa. Ajattele paikkoja, joissa olet mukana, ja kysy muilta tutuilta ihmisiltä organisaatioista, joilla on kirjastokokoelmia, ja kenelle puhua kyseisissä organisaatioissa.

Kirjastot ovat parhaita ystäviäsi

Lyhyesti sanottuna kirjan pitäminen kirjastossa on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä sen mainostamiseksi ja kirjojen myymiseksi. Ole ystävällinen paikallisten kirjastonhoitajien kanssa, niin saat paikallisyhteisöjen tunnustusta siitä, että ajan myötä niistä voi tulla kansallisia ja sitten maailmanlaajuisia. Ja muista, että jokainen kirjasto on erilainen ja sillä on erilaiset käytännöt ja erilainen henkilökunta. Se, että yksi kirjasto sanoo sinulle “ei”, ei tarkoita, että toinen kirjasto sanoo. Jatka samaan malliin, niin löydät kirjasi useammalta kirjaston hyllyltä kuin odotit aloittaessasi.

Irene Watson on Reader Viewsin päätoimittaja, josta innokkaat lukijat voivat löytää arvosteluja äskettäin julkaistuista kirjoista sekä lukea kirjoittajien haastatteluja. Hänen tiiminsä tarjoaa myös kirjailijoiden julkisuutta ja erilaisia ​​muita kirjojen kirjoittamiseen ja julkaisemiseen liittyviä palveluita.

Lue myös E-kirjat: arvo ja hinta